Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Dotaz na příušnice

Dobrý den chtěla bych se zeptat dneska mému bratrovi zjistili příušnice... Jsem v 6 měsíci těhotenství. Jaký vliv to může mít na moje miminko kdybych tou nemocí onemocnila já.. Byla jsem s bratrem v kontaktu. Děkuji za odpověď Veronika.

Odpovědi na otázku

Pokud jste očkovaná (u nás se zavedlo plošné očkování v roce 1987), mělo by být riziko nákazy výrazně měnší. Příšnice se projeví jako horečnaté onemocnění. K dalším projevům patří zduření a bolestivost příušní slinné žlázy. Inkubační doba - tj. doba od nákazy do objevení se příznaků nemoci - je okolo 18 dní. Pokud byste měla podezření, navštivte svého lékaře. Riziko úmrtí plodu by však mělo být pouze v prvním trimestru, což se vás už netýká.Rovněž nebyl prokázán vznik vrozených vad (rizikový by byl opět první trimestr) při onemocnění matky v těhotenství.